APCSB Sf. Hristofor

„Poartă de grijă celor care au nevoie”

Proiecte

Proiectele și programele Asociației sunt inima si viața asociației, care ne definesc ca entitate și care ne motivează să ne implicăm cu multă dragoste, seriozitate și cu râvnă pentru beneficiari. Acestea sunt:

 

a) Campanii umanitare

 

Campania umanitară „Împarte tuturor”, se desfășoară de Paști și Crăciun pentru persoanele defavorizate din București și Ilfov și care se află în evidența asociației sau al partenerilor și are ca scop ajutorarea materială a acestora, cu bunuri alimentare și nealimentare, îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente și electrocasnice sau cu ajutoare în bani pentru plată parțială utilități/ chirie.

Campania umanitară „Ajută la Nevoie”, este organizată la nevoie, atunci când asociația numai dispune de fonduri și bunuri materiale pentru ajutorarea constantă a cazurilor sociale aflate în evidența ei.

 

b) Acțiunile sociale la copiii și bătrânii instituționalizați

 

Organizăm acțiunile sociale Sărbătorile pascale, lumini ale bucuriei noastre, (ediția de Paști) și Sărbătorile de iarnă culori ale bucuriei noastre (ediția de Crăciun), care au ca scop împărțirea unor bucurii exprimate prin daruri materiale care sunt oferite copiilor și bătrânilor instituționalizați, care sunt lipsiți de afecțiune și căldura unui cămin familial.

 

c) Programul educativ-formativ „Educăm prin dăruire”

 

Desfășurăm programul educativ - formativ „Educăm prin dăruire”, care a fost implementat în ianuarie 2019, pentru formarea continuă a comportamentului moral-civic și religios în rândul copiilor, tinerilor și adolescenților instituționalizați, în vederea îmbunătățirii rezultatelor educațional-școlare și a integrării lor în societate și pe piața muncii.

 

d) Spectacole caritabile

 

Organizăm spectacolul caritabil „Primăvara vieții”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru organizarea de tabere gratuite anuale „Bucurie pentru toți" pentru copiii și tinerii instituționalizați.

 

e) Organizarea de tabere și excursii creștine pentru copiii și tinerii instituționalizați

 

În fiecare an organizăm tabere și excursii pentru copiii și tinerii instituționalizați, care au ca scop oferirea unor momente plăcute de bucurie, de recreere și socializare, dar și desfăşurarea unor activități educativ-ludice și de spiritualitate creștină, interactive, care să le îmbunătățească calitatea vieții spirituale și sociale a acestora.

 

f) Campanii de recrutare voluntari

 

Organizăm anual campania de recrutare voluntari „Hai alături de noi”, care are ca scop atragerea și recrutarea de noi membrii, dornici să se implice în proiectele și activitățile asociației noastre, asociația fiind deschisă să primească în orice moment pe voluntarii dornici să ajute concret pe cei aflați în diverse nevoi.