APCSB Sf. Hristofor

„Poartă de grijă celor care au nevoie”

Proiecte

Proiectele și programele pe care le derulăm în prezent, sunt inima și viața Asociației, care ne definesc ca entitate și care ne motivează să ne implicăm cu multă dragoste, seriozitate și cu râvnă pentru beneficiarii noștri.

   

Acestea sunt:

 

a) Campanii umanitare

 

Campania umanitară „Împarte tuturor” se desfășoară în fiecare an de Paști și de Crăciun, pentru persoanele defavorizate din București și Ilfov, care se află în evidența asociației sau al partenerilor cu care colaborăm. Scopul reprezintă ajutorarea materială a acestora, cu bunuri alimentare și nealimentare, îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente, electrocasnice sau ajutoare în bani pentru plată parțială utilități/ chirie.

Campania umanitară „Ajută la Nevoie” este organizată la nevoie, atunci când asociația nu mai dispune de fonduri și bunuri materiale pentru ajutorarea constantă a cazurilor sociale aflate în evidența ei.

 

b) Acțiunile sociale la copiii și bătrânii instituționalizați

 

Organizăm acțiunile sociale „Sărbătorile pascale, lumini ale bucuriei noastre” (ediția de Paști) și „Sărbătorile de iarnă, culori ale bucuriei noastre” (ediția de Crăciun). Acestea au ca scop împărțirea unor bucurii exprimate prin daruri materiale oferite copiilor și bătrânilor instituționalizați, care sunt lipsiți de afecțiune și de căldura unui cămin familial.

 

c) Programul educativ-formativ „Educăm prin dăruire”

 

Desfășurăm programul educativ - formativ „Educăm prin dăruire”, care a fost implementat în ianuarie 2019, pentru formarea continuă a comportamentului moral-civic și religios în rândul copiilor, tinerilor și adolescenților instituționalizați, în vederea îmbunătățirii rezultatelor educațional-școlare și a integrării lor în societate și pe piața muncii.

 

d) Spectacole caritabile

 

Organizăm spectacolul caritabil „Primăvara vieții”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru organizarea de tabere gratuite anuale „Bucurie pentru toți" pentru copiii și tinerii instituționalizați.

 

e) Organizarea de tabere și excursii creștine pentru copiii și tinerii instituționalizați

 

În fiecare an organizăm tabere și excursii pentru copiii și tinerii instituționalizați, care au ca scop oferirea unor momente plăcute de bucurie, de recreere și socializare, dar și desfăşurarea unor activități educativ-ludice și de spiritualitate creștină, interactive, care să le îmbunătățească calitatea vieții spirituale și sociale a acestora.

 

f) Campania de recrutare voluntari „Hai alături de noi

 

Organizăm anual campania de recrutare voluntari, care are ca scop atragerea și recrutarea de noi membri dornici să se implice în proiectele și activitățile asociației noastre. Asociația este deschisă să primească în orice moment noi voluntari, care să ajute concret pe cei aflați în diverse nevoi.

 

g) Masa caldă la bunici

 

Programul social „Masa caldă la bunici” se adresează persoanelor vârstnicilor din București care au pensii mici, sub 1.200 lei.

Cu ajutorul vostru, putem oferi un suport alimentar persoanelor vârstnice care trăiesc în București și care nu au suficiente venituri și resurse materiale, pentru a se descurca într-o lună. Pentru a veni în sprijinul acestora, Asociația a gândit acest proiect social, cu scopul de-ai ajuta pe vârstnici cu o masa caldă livrată la domiciliul lor.

Donează online acum pentru susținerea proiectelor și programelor noastre.