Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Skip to main content Skip to page footer
APCSB Sf. Hristofor

„Poartă de grijă celor care au nevoie”

Direcționează 20%

Descărcați contractul de sponsorizare, completați cu datele companiei și trimiteți la adresa de email: contact(at)sf-hristofor.ro.

Contract de sponsorizare

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și misiunea organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit (trimestrial) sau profit (anual). Astfel, persoanele juridice, plătitoare de impozit pe profit sau venit, pot sponsoriza până pe 31 decembrie 2024, fără costuri suplimentare. Persoanele fizice autorizate (PFA) pot acorda și ele sponsorizări. Cheltuiala cu sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscale.

Sponsorizându-ne alegi să ne susții, pentru a pregăti copiii orfani pentru viață, pentru a sprijini pe bătrânii singuri și uitați în casele lor și pentru a ajuta pe cei nevoiași, direcționând impozitul pe venit sau pe profit al companiei voastre, simplu și gratuit!

Persoanele juridice, plătitoare de impozit pe profit sau venit, pot sponsoriza fără costuri suplimentare pentru susținea programelor și proiectelor APCSB Sf. Hristofor.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la adresa de email: contact@sf-hristofor.ro sau la numărul de telefon: 0743 866 859 pentru a discuta despre proiectele Apcsb Sf. Hristofor și despre detaliile referitoare la contractul de sponsorizare.

1) Cum se face sponsorizarea?

Sponsorizarea se face printr-un contract simplu și este necesar ca suma să fie virată în contul Asociației, până la finalul fiecărui trimestru, pentru companiile care plătesc impozitul trimestrial sau până pe 31 decembrie pentru companiile care plătesc impozitul anual.

Asociația a fost înființată în 2015 și este înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 65/15.04.2015, Judecătoria Sectorului 1, București.

Apcsb Sf. Hristofor, CIF: 34444822, este eligibilă pentru sponsorizări deductibile conform deciziei Sector 1 a Finanțelor Publice la data de 07.06.2019 și e regăsește în Registrul entiăților/unităților de cult pe site-ului ANAF (căutare cu CIF).

https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/

Răsplata cea mai mare o veți primi prin bucuria pe care o veți aduce pe chipul copiilor, bătrânilor și al nevoiașilor noștri, prin susținerea lor directă, iar noi vă mulțumim prin promovare online și offline la evenimentele noastre.

Puteți vedea ce am făcut în 2023 cu sprijinul sponsorilor care au redirecționat 20% din impozit către Apcsb Sf Hristofor până acum.

Raport de activitate - 2023

Fondurile strânse prin facilitatea fiscală 20% ne ajută să rămânem alături de copiii și bătrânii vulnerabili, precum și de persoanele și familiile nevoiașe.

Mai jos găsiți detalii despre mecanismul 20%, calculul sumelor și declarațiile pe care companiile trebuie să le depună pentru a deduce sponsorizarea.

2) Cum funcționează facilitatea fiscală?

Pentru cei care cunosc mecanismul 20%. Începând cu anul 2019 ne pot sprijini și microîntreprinderile (plătitoare de impozit pe venit), iar limita de calcul pentru cei 20 % din impozitul pe profit a fost majorată la 0,75% din cifra de afaceri. Formularul 107, unde se declară organizațiile și sumele sponsorizate, se depun pentru anul acesta până pe 25 ianuarie anul următor.

Fondurile se deduc din sumele datorate conform art. 25, alin 4, pct. i) din Codul Fiscal și Legii sponsorizării 32/1994 cu modificările și completările ulterioare.

3) Cum calculați suma pe care o puteți direcționa?

Încheiați contractul de sponsorizare cu Asociația noastră și transferați suma sponsorizată până la finalul fiecărui trimestru (pentru cei care plătesc trimestrial) sau oricând (și în mai multe etape) pana la 31 decembrie 2024 (în contul Asociației sau cash, cu chitanță).

  • Plătitorii de impozit pe PROFIT: Suma deductibilă este valoarea minimă dintre 20% din impozitul pe profit (16%) și 0.75% din cifra de afaceri;

  • Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTEPRINDERILOR: Suma deductibilă nu poate depăși 20% din impozitul pe venit (3%).

4) Cum direcționați impozitul pe profit/venit plătit deja pentru 2023?

Compania ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe venit/ profit către un ONG (sau mai multe) într-un termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit (conform Ordin 1679/2022). Astfel, completezi:

  • contract de sponsorizare (pe care îl trimiteți către noi pe email la adresa contact@sf-hristofor.ro);

  • declarația 177 „Cerere privind redirecționare impozitului pe profit/ impozitului pe veniturile microinteprinderilor” (se completează și se editează cu ajutorul programului de asistență, asigurat gratuit de către ANAF), iar noi o să primim suma înscrisă de dvs. în formular, din taxele plătite deja de companie;

  • Pentru anul 2023, declarația 177 se poate depune până la 25 decembrie 2024 (nu uitați să ne trimiteți și nouă contractul de sponsorizare).

Cum completezi declarația 177?

  • La secțiunea II a formularului, „Redirecționarea impozitului pe profit/ venit”, bifați căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fără scop lucrativ”;

  • La secțiunea II, Date de identificare a beneficiarului”, includeți informațiile de mai jos: Sediu social: - Str. Parângului, Cod poștal: 012328, București, Sector 1, România, CIF: 34444822, Banca: BCR, sucursala Unirea, Cont bancar: RO40RNCB0082146658150001

5) Ce declarații fiscale depuneți?

  • Plătitorii de impozit pe PROFIT: Depuneți declarația 107 recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate, până la data de 25.03 a anul următor, respectiv până la data de 25.02 a anul inclusiv, în cazul contribuabililor prevăzuți la art. 41, alin. (5) lit. a) și b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. De asemenea, în declarația 100, suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu suma sponsorizată;

  • Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Depuneți declarația 107 recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate, până la 25.01 a anul următor. De asemenea, în declarația 100 suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu suma sponsorizată.

Vă mulțumim pentru susținere!

Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” este o organizație creștină, non-profit, ce desfășoară activități cu caracter educativ, cultural și social pentru copiii, tinerii și bătrânii instituționalizați, precum și pentru alte categorii de persoane defavorizate.

Obiectivul principal îl reprezintă crearea unor medii de socializare, acces către servicii, piața muncii și activității de recreere pentru aceste persoane. Asociația a fost înființată la data de 9 mai 2015 în București, în urma mai multor acțiuni social-filantropice și cultural religioase desfășurate la centrele de plasament din Râmnicu Vâlcea.

 

Cu sprijinul vostru am realizat:

Beneficiari4.799 de beneficiari (copii, bătrâni și cazuri sociale);
Cheltuieli386, 585 de lei;
Acțiuni educative și umanitare53

Descărcați contractul de sponsorizare, completați cu datele companie și trimiteți la adresa de email: contact(at)sf-hristofor.ro.