Contract 20 % și Contract sponsorizare (pers. juridice)

                  Contract redirecționare 20% din impozitul pe profit și  Contract de sponsorizare

 

 

Codul Fiscal permite să alegeți destinația unei părți din impozitul pe profit al companiei dumneavoastră, care în alte condiții ar ajunge la bugetul statului.

Ca agent economic puteți decide ca o parte din impozitul companiei să fie direcționat către Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”.

Printr-un contract de sponsorizare (bani sau obiecte) se poate deduce până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei.

Care sunt avantajele dumneavoastră?

Aveți controlul asupra unei părți din banii pe care îi datorați Statului. Puteți alege astfel ca 20% din impozitul pe profit, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei, să fie orientați către proiecte și campanii cu impact real, sustenabil. Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” asigură o alocare justă a fondurilor către campaniile și proiectele pe care le derulează și de asemenea, urmărește o ilustrare cât mai clară și transparentă a activității sale prin intermediul canalelor media și nu numai. Dacă doriți să sponsorizați o campanie sau un proiect al organizației sau aveți nevoie de mai multe informații referitoare la sponsorizări, contactați-ne!  

Extras cod fiscal Cap.III, Art.31

(4) Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea și legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) sunt în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

b) nu depășesc 20% din impozitul pe profit.

Cum puteți redirecționa 20 % din impozitul pe profit către Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor?

Calculați suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheiați un contract de sponsorizare (bani sau obiecte), iar cheltuielile sunt deductibile. Puteți alege astfel ca 20% din impozitul pe profit, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei, sa fie orientați către proiectele Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei. Descărcați draftul contractului de sponsorizare.

Datele de identificare Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”

Adresa: Str. Parângului, nr. 32, sector 1, București

Certificat de Înscriere a Persoanei Juridice fără Scop Patrimonial în Registrul Asociațiilor 65/ 15.04.2015

CIF: 34444822
Cont in lei: RO40 RNCB 0082 1466 5815 0001, deschis la BCR Sucursala UNIREA, Bucuresti

 

Descarcă de AICI:

Contract-redirectionare-20%-impozit-profit-2017.

Contract-de-sponsorizare-apcsbsh-draft

Documentație:

Ghid-fiscal-redirectionare-20%-impozit-pe-profit.

 

 

.

Lasă un răspuns