Familia hristoforilor. Fii voluntar în slujba aproapelui!

 

 • Ce înseamnă să fii voluntar ?

          Să fii voluntar înseamnă să oferi din timpul, energia și abiliățile tale unei organizații caritabile, fără a avea așteptări financiare sau de altă origine. Voluntariatul reprezintă sufletul acțiunii noastre umanitare.
          Să fii voluntar în cadrul Asociației pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” înseamnă să-ți evidențiezi calitățile bune și frumoase spre folosul acelor persoane dezavantajate, din punct de vedere afectiv, copiii și bătrânii lipsiți de prezența familiei. Astfel poți cunoaște dragostea și sentimentul comunitar. Între voluntarii și persoanele vârstnice, sau copiii și tinerii din programele noastre se nasc prietenii frumoase, care durează peste ani.

 • Cine poate fi voluntar?

          Fie că suntem tineri sau la o vârstă mai înaintată, liber profesioniști sau avem un loc de muncă stabil, familist sau necăsătorit, toți avem ceva special de oferit.
          Oricine poate să devină voluntar aducând o contribuție cât de mică, important este doar să îți dorești acest lucru! 
          Voluntarii au un rol cheie și în conducerea organizației, de aceea președintele asociației și membrii Consiliul Director sunt voluntari.

 • În ce fel de activități mă voi implica ?

– cultural-educative: vizitarea unor obiective turistice, muzee, serate și recitaluri muzicale s.a;
– recreative: jocuri sportive, drumeții, excursii, tabere, ateliere de creativitate, s.a;
– spirituale: participarea la slujbe bisericești, cateheze, s.a;
– social-filantropice

 • Va exista vreo acțiune la care nu voi avea permisiune să iau parte?

         Voluntarii pot participa la toate acțiunile, dar pentru o mai bună implicare a tuturor, vor participa prin rotație, fiind distribuiți conform sarcinilor și calităților specifice fiecăruia.

 • Care va fi numărul total de ore pe care trebuie să îl aloc pentru îndeplinirea sarcinilor, și care este programul complet?

– fiecare voluntar va primi sarcini, care nu vor depăși 3 ore pe acțiune (organizăm aproximativ 2 acțiuni lunar)
– nu există un program zilnic sau săptămânal, însă la două săptămâni (cu anumite excepții: în perioada sesiunilor de examene, vacanțelor și sărbătorilor legale) are loc Consiliul Permanent de Consfătuire (CPC) , unde trebuie să participe mare parte din voluntari, consultându-se astfel pentru viitoarele proiecte și acțiuni sociale.

 • Voi lucra în cadrul unei echipe de voluntari sau va trebui să îmi desfășor activitatea pe cont propriu?

          Da și Nu, deoarece sunt împărțite sarcini de lucru, pe care le pot îndeplini una sau mai multe persoane.

 • Puteți să îmi spuneți dacă există anumite caracteristici pe care le căutați la un voluntar? Trebuie să mă încadrez într-un anumit profil?

          Înainte de toate trebuie să ai voință, poți fi o persoană sociabilă, răbdătoare, activă, darnică s.a.

 • Cât de repede pot începe?

           Acum 🙂 ! Imediat după ce ai semnat adeziunea, beneficiezi de o lecție de introducere și pregătire pentru activitățile noastre, iar apoi poți aplica noțiunile asimilate pe teren.
           Asta este tot și gata te-ai alăturat astfel familiei hristoforilor!

Pentru informații suplimentare ne poți contacta la tel: 0725.755.363 sau email: sfhristofor9mai@gmail.com

 Avem în lucru și pagina cu activități recreative, culturale, religioase, realizate sau viitoare în folosul voluntarilor! Până atunci vizualizați printre evenimente, pe acelea încheiate deja!

1 Comment

 • Iulian 12 martie 2018 at 20:00

  Asociatia Sf Hristofor, reprezinta pentru mine o oportunitate de a face bine aproapelui. Zambetul copiilor si al batranilor din centre, ma implineste ca om si desi am mai facut voluntariat, in activitatea acestei organizatii crestine ma regasesc cel mai mult. 🙂

Lasă un răspuns