Conferința: “O poveste cutremurătoare -20 de ani în Siberia”-Aniţa Nandriş

                Arhiepiscopia Râmnicului şi Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea, vă invită luni, 3 octombrie 2016 , ora 17, în Sala “Iosif Episcopul” din cadrul Aşezământului Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, la evenimentul:

“O poveste cutremurătoare –20 ani în Siberia”

Aniţa Nandriş

 a doua conferinţă din seria

„Femei creştine despre femei creştine”

               “Amintiri din viaţă“, manuscrisul Aniţei Nandriş aduce în faţa cititorului mărturia unică a unei supravieţuitoare, pe care istoria o așează în rândul marilor mărturisitori ai sufletului românesc.

Invitat de onoare,

doamna Elisabeta Medvighi

           
                La această conferință, va fi prezentă și o delegație din partea Asociației pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor”, din București, la invitația Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Vâlcea.

Librăria Humanitas-Expoziție de carte cu vânzare

Imagini de la conferință:

Impresii în urma evenimentului:

I.             Am participat la această conferință, unde doamna Elisabeta Medvighi, ne-a introdus pentru un moment, în vremurile trăite cu smerenie și credință de  Anița Nandriș, și calvarul din gulagul sovietic. M-a impresionat metoda prin care Anița a putut povesti atât de simplu și detaliat, asemănându-se marilor scriitori, ținând cont că  a avut doar trei clase. Recomand această carte tuturor românilor iubitori de istorie, de țară și de neam!
               În cadrul conferinței, am urmărit acest documentar:  ACCESAȚI AICI , din seria “Memorialul Durerii – o istorie care nu se învaţă la şcoală”, realizat de Lucia Hossu Longin, fiind singurul proiect de televiziune despre regimul comunist și influența negativă asupra românilor de pretutindeni.
               Evenimentul s-a încheiat, cu un moment care ne-a atins tuturor inimile și sufletele. Părintele Victor Barbu, coordonatorul spiritual al Asociaţiei LFCO
, ne-a încântat auzul cu o melodie patriotică, intitulată “Când a fost să moară Ștefan“.  ASCULTĂ MELODIA AICI ! 

(Iulian G, voluntar)

 
II.            În data de 03 octombrie 2016 o delegație a Asociației pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor”, formată din Vicepreşedinte, Coordonatorul de voluntari şi un membru, a participat la conferința “O poveste cutremurătoare –20 ani în Siberia” – Aniţa Nandriş. Evenimentul a fost organizat de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Asociație cu care suntem în strânsă legătură de colaborare pe tărâmul filantropic. Doamnele ne-au primit cu foarte mare căldură și am avut ocazia să vedem cu ochii noștri ce înseamnă puternicul spirit de comuniune ce le caracterizează, dar și implicarea de care dau dovadă.
                La invitația doamnei Zenovia Zamfir delegația noastră a avut ocazia să viziteze și Biblioteca Județeană Antim Ivireanul. Întregul personal de aici s-a bucurat de vizita noastră iar noi am rămas profund marcați de căldura acestora. În convorbirea avută cu doamna subprefect am putut să remarcăm, de asemenea, deschiderea pe care autoritățile autonome locale o au față de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe. Un exemplu demn de urmat și în cetatea lui Bucur, NU-I AȘA ? Un moment impresionant l-a constituit faptul că noi, prin bunăvoința doamnei custode a depozitului de carte rară, am avut ocazia să atingem cu mâna istoria, adică acea Cazanie a lui Varlaam din 1643. Înainte de a pleca din Râmnicu Vâlcea, delegația noastră a vizitat și Centrele de plasament Ana şi Andreea. Aici am savurat niște clătite delicioase, făcute chiar de un tânăr rezident al centrului.

                A doua zi delegația asociației s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a asigurat de sprijinul și binecuvântarea sa, în proiectele realizate ca parteneri ai Arhiepiscopiei Râmnicului.

(Radu Z, voluntar)

Știri despre această conferință VEZI AICI!

Pagina oficială a Arhiepiscopiei Râmnicului:
http://arhiepiscopiaramnicului.ro/cultural/o-poveste-cutremuratoare-20-ani-siberia-anita-nandris

Pagina oficială de Facebook a LFCO Vâlcea (Vezi în comentarii, mai jos!)

Cumpără cartea de AICI !
http://www.humanitas.ro/humanitas/20-de-ani-%C3%AEn-siberia-2

                     Vă recomandăm să citiți această carte !

1 Comment

Lasă un răspuns