“Tabăra de vară, bucurie pentru toți”, (17-21 iulie 2017)

17 June 2017 at 12:00 Campusul de copii "Sf. Sava", loc. Bisoca, Buzău

               Vacanța de vară a venit și noi ne-am și pornit în tabăra ce s-a ivit !

              Așadar vă invităm să contribuiți la bucuria copiilor de a sta cât mai mult în natură, de a cunoaște mediul înconjurător, de a desfășura o mulțime de activități, care aduc diversitate în vacanța de vară mult așteptată de orice copil.  Tabăra de vară din anul 2016 a reprezentat un real succes pentru copii și tocmai de aceea am hotărât ca acest lucru să devină o tradiție, iar voi prietenii noștri reprezentați o parte constitutivă în desăvârșirea proiectului.         
              Beneficiarii programului de anul acesta sunt copiii din cadrul “Centrului de Primire în Regim de Urgență- Copil Abuzat”, sector 4, București, însoțiți de 4 inspectori de specialitate, în total fiind 21 de persoane. Locația este aceeași ca anul trecut: Campusul de copii “Sf. Sava” de la Bisoca, Buzău, iar programul taberei este păstrat ca surpriză.       
              Asociația noastră și-a propus să asigure:

a) Transportul cu microbuzul (1600 lei, firma Griro Transport)
b)
Necesități drum (200 lei)
c) Donație pentru tabără- Campusul de copii “Sf. Sava”, Bisoca (1000 lei)
d) Materiale de joacă și alte premii pentru concursurile din tabără (400 lei)

             Total cheltuieli tabără:  3200 lei

             Cei care doresc să ne sprijine, pot oferi diferite donații:

  • în bani (transfer bancar sau în mod personal)
  • produse alimentare neperisabile (ulei, făină, orez, ș.a.)
  • materiale de joacă (mingii, palete badminton ș.a.)
  • accesorii copii (rucsace, penare, ș.a.)

             Ne puteți susține și prin simpla distribuire a acestui eveniment la cât mai multe cunoștințe.

             Vă rămânem profund recunoscători, știind că numai cu ajutorul vostru putem să aducem bucurie în suflet,  alinare celor lipsiți de afecțiunea părintească și de căminul cald al unei familii.

PENTRU DONAȚII, NU EZITAȚI, CONTACTAȚI-NE AICI!

Cu mulțumiri,

Președintele și membrii asociației

     

Impresii și imagini în urma acțiunii:

               Tabăra de la Bisoca și prichindeii învingători (17-21 iulie 2017)

               Am pregătit cu mare drag activitățile, amintindu-ne cu toții de copilărie, dar și de misiunea noastră: „aceea de a dărui copiilor afecțiune, transferându-le valori care îi vor însoți toată viata”.
               Ne-am gândit că îi vom învăța multe: să se respecte reciproc, să își poarte de grijă unii altora, să se bucure de natură și să Îl slăvească pe Bunul Dumnezeu. În final, noi am învățat de la ei: că minunile se petrec atunci când glasurile de copii rostesc frumoase rugăciuni, când te țin duios de mână, când iți oferă cea mai caldă îmbrățișare.

               17 iulie 2017
               Primul popas l-am făcut la Centrul de Plasament, unde ne așteptau cuminți, pentru plecarea în tabără. Cuvântul “cuminți” este binemeritat pentru că întreaga noastră călătorie a fost lipsită de incidente. Întâiul salut a fost mai timid sau mai zgomotos, în funcție de personalitatea fiecărui copil.
               Am pornit la drum voioși și după un traseu frumos de trei ore, am ajuns în Campusul pentru copii “Sfântul Sava”, din comuna Bisoca, județul Buzău. O tabără însuflețită de bisericuța albă din lemn, de câmpurile nesfârșite de flori și de cerul cristalin. Am fost primiți cu mâncare caldă de doamnele bucătărese, 3 voluntare în etate, care timp de cinci zile ne-au gătit cu multă dragoste. Seara doar am explorat împrejurimile și am rostit cu toții rugăciunea de mulțumire.

                18 iulie 2017
                28 de copii echipați pentru drumeție, porneau spre Mănăstirea Poiana Mărului, locul unde Sfântul Vasile, ne-a lăsat ca moștenire „Rugăciunea inimii”. Un loc parcă ce așteaptă copii ale căror inimi sunt pline de dorul de a avea o familie, un sprijin și un sfat bun. Traseul a însemnat 7 kilometri de mers prin poienițe și păduri de conifere. Energia copiilor ne-a ajutat și pe noi. Odată ajunși înapoi în tabără am organizat un concurs de volei, unde au concurat: echipa Bucuria, formată din copii de la CPRUCA și echipa Speranța, formată din copiii din cadrul Fundației “The Door” România- Mogoșoaia. Ziua s-a încheiat cu vizionarea filmului „Inside Out”, un film sensibil ce descrie complexitatea emoțiilor umane.

                19 iulie 2017
                În următoarea zi, am vizitat Mănăstirea Găvanu, un loc îngrijit de doar 2 maici.
               Una dintre ele ne-a povestit istoria mănăstirii, ne-a sfătuit și la sfârșit ne-a bucurat nespus oferindu-ne tuturor, gogoși calde. Maica ne-a mărturisit că mai mult în weekend vin pelerini în zonă. Drumul este considerat anevoios. Gogoșile acelea calde parcă ne așteptau, considerând acesta semnul purtării de grijă, iubitoare a lui Dumnezeu față de noi, neștiind maicile, că le vom vizita.
               Se apropie sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie și picăturile de ploaie o prevesteau negreșit. Denis, viitor preot, acum în vârstă de doar 11 ani a început să ne încânte pe toți, cu vocea sa melodioasă: „Cuvine-se cu adevărat”. După el, au început să cânte și ceilalți copii. Și picăturile s-au oprit și a fost vreme însorită pe tot parcursul șederii noastre în tabără. Seara am organizat concursul de tenis de masă și crosul copiilor.

               20 iulie 2017
               Am participat mic cu mare la Sfânta Liturghie, mulțumindu-i Sfântului Ilie pentru excepția făcută de a nu ploua de ziua lui dar și pentru mulțimea de binefaceri revărsate peste noi. Imediat după Liturghie, am pornit cu pași repezi, spre „Munții cu Sare”. Drumul a fost mai scurt, însă odată ajunși la destinație, am realizat că micuțul pod, calea de acces către munte, era rupt. Copiii s-au ambiționat să reușească să ajungă pe munte, astfel că o parte dintre noi ne-am jucat jocurile copilăriei, iar unii dintre voluntarii Asociației “Sfântul Hristofor” au contribuit la reconstituirea podețului. Am reușit împreună să salutăm semețul munte și să culegem câțiva bulgărași de sare.
               Ne-am întors voioși, iar seara era planificat spectacolul cultural „TinereTalente”, care are ca scop evidențierea prin competiție și dezvoltarea talentului la copiii aflați în nevoi, în vederea creșterii stimei de sine. După odihna bine meritată, copiii ne-au încântat cu o piesa de teatru, dansuri, cu diverse cântece și poezii. Un spectacol magic, unde biletul de acces a fost un zâmbet larg, premii dar și dorința de a sprijini în continuare talentul acestor copii și tineri. Mai apoi, ne-am strâns în jurul focului de tabără, sub un cer plin de stele. Ne-am pus dorința de a ne revedea cât mai repede.

               21 iulie 2017
               Sfântul Mucenic Hristofor, protectorul asociației noastre, ne-a purtat în tot acest răstimp, pe toți, în brațele sale iubitoare. În drum spre casă, ne-am simțit cu toții, mai senini, mai voioși, mai plini de sens, considerând că această tabără ne-a adus multă dragoste și noi prieteni.
               Mulțumim tuturor sponsorilor noștri care au contribuit la realizarea acestei tabere de bucurie, în special firmei de transport SC. GRIRO Transport, din Prahova, care ne-a acordat un discount, dar și oamenilor milostivi care au participat la Spectacolul de Muzică și Poezie „Primăvara Vieții” din 2 aprilie 2017, spectacol ce a avut ca scop strângerea de donații în vederea organizării a două tabere de vară, în acest an, pentru copii și tinerii instituționalizați. Mulțumim, nu în ultimul rând, voluntarilor de la Asociația “Sfântul Hristofor” și LFCO Vâlcea, care au participat în tabără: Mihaela, Melania, Vica, Georgian și Marius.
                                                                                                                                                               (Mihaela, voluntar Asociație)

 

Știri despre această tabără, găsiți AICI!

Televiziunea Trinitas Tv, în cadrul Info Trinitas din 04 august 2017

(min. 04:05 – min. 04:41 ) https://www.youtube.com/watch?v=80V-b_dL2s8

 

Lasă un răspuns