Spectacolul caritabil „Primăvara vieții”, ediția a-II-a (02 aprilie 2017)

2 April 2017 at 18:00 Centrul Cultural European "Nicolae Bălcescu", București
                Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”, organizează cu sprijinul Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”, în ziua de duminică  02 aprilie 2017, ora 18:00, Spectacolul caritabil de muzică și poezie – „Primăvara vieții”, care este deja la cea de-a doua ediție. Donațiile strânse vor contribui la bucuria, zâmbetul și minunata vacanță de vară a copiilor din anumite Centre de Plasament din București (sector 4) și din Râmnicu Vâlcea, prin asigurarea plății transportului, a cazării și a mesei.
                Avem deosebita ocazie, de a anunța prezența unor personalități de excepție din teatrul românesc, care ne vor face să simțim cu adevărat sosirea primăverii, a unui an nou, luminat și mai bogat sufletește. Așadar îi vom avea alături pe renumiții actori:

Silviu BIRIȘ

Manuela HĂRĂBOR

Magda CATONE

și

Tomi CRISTIN

(prezentatorul spectacolului)

                 Tot pe aceeași scenă, ne vor alina sufletele în această perioadă binecuvântată, coruri și muzicieni precum:

Grupul Bizantin “Sfânta Ecaterina”

Duo: Luiza Maria Drăghici (vioară) și Iosif Constantinescu (chitară)

                            

                 Pentru ca acest spectacol să aibă un succes real, prezența și contribuția dumneavoastră sunt vitale. Tocmai de aceea, din dragoste pentru personalitățile enumerate, ce au depus efortul de a fi totul de o calitate excepțională, suntem siguri că veți fi prezenți într-un număr foarte mare.
                 Cu acest prilej, îndrăznesc să expun vorbele cu tâlc, rostite de unii dintre actorii noștrii pentru niște oameni de excepție, care vor răspunde apelului nostru.
                 Tomi Cristin:  “Aceasta ar fi valoarea unei piese de teatru, să creeze comuniunea și să dea de gândit”.
                                          “Un spectacol este valoros dacă te gândești la el după ce ai ieșit din sală”.
                                          “Actoria este un har al ficțiunii”.

                  Silviu Biriș: „Apogeul dispare imediat ce-l atingi. Orice provocare e urmată de o alta. Gloria artistică n-are doar înălțime, ci și durată. Ține de condiția fizică bună, de roluri, de șansa unor întâlniri cu regizori importanți. Eu nu-mi doresc un apogeu artistic punctual, ci o constantă a calității. Nu vreau să fiu tot timpul pe primul loc, dar vreau să fiu în plutonul primilor zece.”

                  Alege ca echivalentul cheltuielii cu: un suc natural/o masă la restaurant/o seară în club, să o direcționezi, realizând o donație pentru a face niște copii fericiți, iar noi îți mulțumim în numele lor prin acest spectacol !

Intrarea liberă! Accesul în sală, începând cu ora 17:30!
 
Parteneri: Radio Trinitas, Trinitas Tv, Ziarul Lumina,  s.a.
 
Locația spectacolului:
Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”, Str. 11 Iunie, nr. 41, București
Mijloace de transport: Tramvaiele 7/27/47 din Piața Unirii (a doua stație- Gramont)
Puncte de reper: Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”, Parcul Carol

Locația pe hartă  Vezi  AICI !.

Impresii în urma evenimentului:

                Spectacolul de Muzică și Poezie „Primăvara Vieții”, a reunit pe scenă mai mulți artiști, care prin darul lor au venit să cânte și să recite poezii despre primăvară celor prezenți la spectacol În sală, parcă totul era așezat, deși spațiul nu era destul de mare, dar totuși parcă știam în cugetul nostru de ce ne-am adunat aici și anume să ajutăm pe cei care nu au șansa să meargă într-o tabără de vară.
                Cu toată însuflețirea, fetele de la Grupul Bizantin “Sfânta Ecaterina” au cântat în deschidere, dar și în cea de-a doua parte, diverse cântări religioase, printre care amintim: „Ușile Pocăinței” (Glas 8); “Iată mirele vine în miezul nopții”(Glas 8); „Cămara ta Mântuitorule” (Glas 3) troparul și condacul Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, s.a. Actorul Silviu Biriș, a rostit poezia „Glossă” de Mihai Eminescu, dar și versuri din Omar Khyyam. Apoi a urmat actrița Călina Epuran care a cântat o bucată muzicală din „My Fair Lady”, iar Silviu Biriș, câteva cântări interbelice. Doamna profesoară Luiza Drăghici a format alături de tânărul student Iosif Constantinescu un duet excepțional la vioară și chitară, de muzică clasică, abordând lucrări precum: „Duetino”- Mauro Giuliani; „Sonata nr. 2”- Niccolo Paganini; „Canatabile”-Niccolo Paganini; „Tango”- Roberto Di Marino”. Imediat prezentatorul evenimentului Tomi Cristin, a rostit pe un fundal muzical o parte din poezia „Luceafărul”- de Mihai Eminescu, iar actrița Magda Catone a ales să recite din Ana Blandiana.
                Acești artiști sunt un exemplu, fiindcă au reușit să ne demonstreze că arta și milostenia se pot uni, aducând bucurie și slujind celor care au nevoie. Ei au minunat spectatorii prezenți, prin talentul lor, iar publicul ca drept mulțumire, a dăruit din suflet, pentru a face pe alții fericiți, adică pe copii orfani. Publicul s-a bucurat din plin de toate momentele artistice, iar fondurile strânse atât la acest spectacol, cât și prin transfer bancar, în valoare de 3688 lei, vor contribui la o vacanță mai bună și mai frumoasă pentru copii instituționalizați. Chiar dacă evenimentul caritabil a avut loc, asta nu înseamnă că și colecta sau strângerea de fonduri pentru tabără s-a încheiat, ci noi în continuare vom aduna de la cei binevoitori și milostivi, spre a duce la îndeplinire proiectul propus.

               Mulțumim următorilor prieteni, care au făcut tot posibilul pentru ca evenimentul să fie de o calitate superioară, dând dovadă de profesionalism și dragoste față de aproapele:
• în special dlui Silviu Biriș datorită căruia acest eveniment s-a realizat și în acest an, dar și tuturor artiștilor, care au fost prezenți în mod benevol.
• drei Alexandra Dobre, Director al Centrului Cultural European pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” din Capitală, oferindu-ne gratuit spațiul.
• Televiziunii Trinitas TV, Radio Trinitas și Ziarul Lumina, care ne-au promovat în mod constant.
• voluntarilor implicați în organizare, alături de Vicepreședintele și Secretara Asociației.
                În semn de prețuire, asociația noastră a oferit diferite daruri simbolice și diplome de merit, actorilor, iar voluntarilor diplome de participare.

Marius Keller, Președintele Asociației

 

Știri despre acest spectacol găsiți AICI! 

Televiziunea Trinitas Tv, în cadrul Jurnalului de seară din 27 martie 2017, ora 19:00

(înainte de spectacol) https://www.youtube.com/watch?v=fBbS2FCVqQM

Ziarul Lumina (29 martie 2017)

http://ziarullumina.ro/spectacol-caritabil-al-asociatiei-sfantul-hristofor-121234.html

Televiziunea Trinitas Tv, în cadrul Jurnalului de seară din 03 aprilie 2017, ora 19:00

(după spectacol)  https://www.youtube.com/watch?v=PScsR2rd4Tg

Lasă un răspuns