Aniversare 1 AN de la înființare- Asociația Sf. Hristofor (08 mai 2016, ora 15:30)

8 May 2016 at 9:00 Biserica Sfânta Ecaterina din sectorul 4, București

               Cu ocazia împlinirii unui an de la înființare, Asociația pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor”, din București, a hotârât să serbeze acest minunat moment, duminică 08 mai 2016, prin rugăciune și o apagă, împreună cu preoții de la Biserica Sfânta Ecaterina. Trebuie să menționăm, că de fapt sunt trei ani de activitate socială, însă de un an a fost trecută în legalitate, fiind alături de celelalte Organizații Non-Guvernamentale și Non-Profit, din România.

               Se va aduce prinos de mulțumire lui Dumnezeu și Sfântului Mucenic Hristofor, sărbătorit luni 09 mai, pentru binefacerile revărsate peste asociația noastră, pentru ajutorul oferit în toate acțiunile sociale, culturale și educaționale în anul ce a trecut, 2015.

               Program eveniment, duminică 8 mai 2016:

 • orele 09:00- Slujba Sfintei Liturghii
 • orele 12:30- Masă festivă
 • orele 15:30- Slujba de TeDeum (mulțumire)
 • orele 16:30- Cuvânt de învățătură susținut de Pr.Prof. Georgian Păunoiu

               Rugăm pe toți voluntarii și membrii asociației să participe în număr cât mai mare, la acest moment important pentru asociația noastră!

Locația evenimentului pe hartă VEZI AICI !

Puncte de reper: Hotel Horoscop, Metrou Unirii 1, Dealul Patriarhiei

Adresă locație: str. Sf. Ecaterina, nr. 6, sector 4, București

 

Impresii în urma evenimentului:

               În ajunul prăznuirii Sfântului Hristofor (08 mai), am săvârșit slujba de Te-Deum la această frumoasă biserică a Sfintei Mucenițe Ecaterina. Doi mucenici deosebiți, care minunează de atâtea secole pe credincioși, prin pilda sfințeniei, înțelepciunii și jerfei lor pentru Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.

               Iată că asociația noastră a făcut acum un an de la trecerea ei în legalitate pe 09 mai 2015.  Asociația s-a întărit prin membrii săi devotați binelui, prin organizarea și funcționarea firească, în mediul social-filantropic.  Realizând acțiuni sociale cât și religiose, la centrele de plasament pentru copii orfani, ori la căminele de bătrâni, am constatat că este nevoie într-adevăr să întemeiem juridic o asociație umanitară. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și prin mijlocirea ocrotitorului nostru, Sfântul Mucenic Hristofor, purtătorul de Hristos, am reușit să ducem la bun sfârșit toate acțiunile sociale gândite pe 2015.            

              De asemenea, în 2016 vor continua cele două programe implementate:

 1. “Clipe de bucurie pentru copii instituționalizați”, Râmnicu Vâlcea – în colaborare cu Arhiepiscopia Râmnicului, Liga Femeilor Creștin Ortodoxe, DGASPC și un nou partener Biblioteca Județeană Antim Ivireanul 
 2. “Pași spre Hristos”, București -în colaborare cu DGASPC- Sector 4

             O parte din proiectele, pentru anul 2016:

 1. Organizarea cununiei civile și religioase, pentru doi tineri orfani, în luna iulie
 2. O tabără de vară la Campusul pentru copii “Sfântul Sava” din localitatea Bisoca, județul Buzău, pregătită copiilor de la Centrul de Plasament “Robin Hood”, sector 4, București, lunile august-septembrie
 3. Campania de recrutare voluntari, în luna octombrie
 4. O acțiune religioasă și socială pentru copii instituționalizați din Râmnicu Vâlcea, în luna noiembrie
 5. Ultima acțiune din 2016, în perioada sărbătorilor de iarnă, adresată Centrelor de copii și bătrâni, din sectoarele 1 și 4, ale Bucureștiului

            Vă mulțumim pentru sprijinul acordat până acum și în continuare nădăjduim să ne susțineți moral, prin rugăciuni, fizic, precum și financiar după posibilitățile fiecăruia !

.

Lasă un răspuns