“Sărbătorile pascale, lumini ale bucuriei noastre”

28 March 2018 at 18:00 Centrele de copii și bătrâni din sectoarele 1, 4 și 6, București

                Vă anunțăm că și în acest an organizăm acțiunea socială „Sărbătorile pascale, lumini ale bucuriei noastre” ediția a II-a, între 28 martie- 1 aprilie 2018, care constă în vizitarea și oferirea de cadouri pentru 282 de copii instituționalizați și 263 de bătrâni, din cadrul DGASPC Sector 1, 4 și 6.
                În acest sens, apelăm din nou la generozitatea dumneavoastră și vă rugăm să ne sprijiniți și anul acesta după putință la această acțiune socială, pentru a contribui la o mai mare bucurie a luminii, manifestată în sufletul acestor copii și bătrâni defavorizați.

Programul acțiunilor

I. Miercuri, 28 martie 2018 – Centrul de Coordonare, Consiliere și Suport Sf Spiridon”, DGASPC Sector 4

 • Apartamentele: „Cuore”, „Cutezătorii”, „Bambi”, „Floare de Colț”, „Casa Soarelui”, „Ram de Măslin”, „Steaua Polară”, „Prâslea cel voinic”.

II. Joi, 29 martie 2018 – centre de plasament din cadrul DGASPC Sector 6:

 • Complexul de servicii sociale „Istru” pentru copii cu dizabilități
 • Centrul de Primire și Evaluare în Regim Urgență „Arlechino”
 • Complexul de servicii- apartamente  tip familial (2)

III. Vineri, 30 martie 2018 – centre de plasament- tip rezidențial, DGASPC Sector 4

 • Centrul de Primire în Regim de Urgență Copil Abuzat
 • Centrul de Plasament „Robin Hood”
 • Centrul de Primire în Regim de Urgență Băieți

IV. Sâmbătă, 31 martie 2018 – centre de copii și bătrâni din cadrul DGASPC Sector 4 și 6

 • Centrul Medico-Social „Sfântul Andrei” 
 • Centrul de Asistență și Îngrijire nr. 1, „Sfântul Vasile”

V. Duminică, 1 aprilie 2018 – căminele de bătrâni din cadrul DGASPC Sector 1

 • Centrul de Asistență și Îngrijire „Sfânta Elena”
 • Centrul de Asistență și Îngrijire „Sfântul Vasile”
Accesul în centrele de copii și bătrâni mai sus menționate, este permis doar organizatorilor și voluntarilor Asociației Sfântul Hristofor (înscriși cu adeziune).

Impresii în urma evenimentului:

               Asociația pentru copii și bătrâni “Sf Hristofor”, împreună cu Așezământul Studențesc „Sf Ap Andrei”, au încheiat recent o acțiune socială amplă, organizată cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru 282 de copii și 263 de bătrâni instituționalizați, din cadrul DGASPC Sector 1, 4 și 6. Scopul acestei acțiuni social-filantropice și cultural-religioase este acela de a oferi un sprijin material (produse alimentare și non-alimentare) centrelor sociale și în unele cazuri fiecărui beneficiar în parte din centru, prin cadouri (bunătăți- dulciuri, fructe, s.a).
               În prima zi, am mers la 8 apartamente sociale, unde se află copii de diferite vârste. În cadrul acestor vizite voluntarii și copii au vorbit și s-au jucat împreună cu ei. Una dintre fetițe, pe nume Crina a rostit multe poezii despre Paști, iar George „preoțelul”, ne-a impresionat pe toți cu înțelepciunea sa, deoarece știa foarte multe informații, pentru vârsta lui fragedă. La un alt apartament l-am întâlnit pe Ionuț, un băiețel care mânca zacuscă cu pâine, spunându-ne că ține și el acest post. Cu alți adolescenți am conversat despre Sfânta Lumină de la Ierusalim, care coboară în chip minunat, în fiecare an de Paști. Nu-i uităm nici pe copilașii de la apartamentul „Casa Soarelui”, care ne-au prezentat o scenetă amuzantă.
               Au fost și experiențe noi pentru voluntari, deoarece i-au vizitat pentru prima dată pe copiii instituționalizați de la: Complexul de servicii sociale pentru copii cu dizabilități „Istru”; Centrul în Regim Urgență „Arlechino” și Complexul de servicii, apartamente- tip familial, toate fiind în subordinea DGASPC Sector 6.
              La sfârșitul săptămânii, ne-am îndreptat pașii către cele 263 de persoane vârstnice instituționalizate, din cadrul DGASPC Sector 1 și 4. Am cântat bătrânilor melodii specifice sărbătorilor pascale, precum: “Hristos a înviat”, „Îngerul a strigat”, „De Te-ai și pogorât în mormânt” (condacul Învierii). Aceste cântări le-au adus liniște în suflet, fiind momente unice, care nu pot fi exprimate în cuvinte, așa cum ne-au mărturisit câțiva dintre beneficiari.
              Mulțumim din suflet sponsorilor noștri: SC. Unilever România SA și Așezământului Studențesc „Sf Ap Andrei”, care prin generozitatea lor au oferit la această acțiune fie ajutor material (produse alimentare neperisabile și produse igienico-sanitare) fie chiar financiar. Se cuvine să mulțumim și grupului de studenți coordonați de dna Cornelia de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, ce au pregătit pachețele cu dulciuri; domnilor Radu, Gigi, Dan și Răzvan de la așezământ; voluntarilor asociației: Oana, Delia, Mihaela, Nicoleta și Cătălin.
              Prin această acțiune socială de Paști, am reușit să aducem și în anul Centenarului Marii Unirii (1918-2018), bucurii luminoase în sufletul multor copii și bătrâni defavorizați.

Imagini de la acțiuni:

Lasă un răspuns