„Sărbătorile de iarnă, culori ale bucuriei noastre”, (06- 17 decembrie 2017)

6 December 2017 at 18:00 Centrele de copii și bătrâni, sect 1 și 4, București

                                                                                                            Impresii                                                                                                                                                    (acțiunile din prima parte 06-09 decembrie 2017)

                Pregătirile pentru această acțiune amplă au început din timp, prin achiziționarea produselor și pregătirea pachetelor.
                De Sfântul Nicolae am colindat pe copiii din cele 11 apartamente sociale, iar unele colinde tradiționale le-am cântat împreună cu ei. La unul dintre apartamente, un tânăr, pe nume Andrei, a cântat pe acorduri de chitară colindul: “Colo-n sus pe un deal frumos”, alături de colindători. Am rămas impresionați de talentul copiilor, care au recitat poezii, cât și de liniștea și cumințenia lor.
                 În seara zilei de 8 decembrie, ne-am îndreptat pașii către Centrul “Robin Hood”, CPRUCA și CPRUB, bucurându-ne și de prezența și vocile melodioase ale elevilor de la CNA “Dinu Lipatti”, care prin colind au vestit mesajul nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
                 Pe 9 decembrie, am mers la Centrul Medico-Social “Sfântul Andrei”, care are în grijă bătrâni. Unii dintre ei, când auzeau colindele cântate de noi, se luminau la față, iar alții se închinau. La celălalt cămin de bătrâni “Sfântul Vasile” din Piața Reșița, imediat cum ne-au văzut că le cântăm colinde, dintr-o dată deveneau parcă copii cu chipuri de poveste, ieșind din starea singurătății și a suferinței lor. Priveam la o parte dintre bunei cum pe obrajii lor se prelingeau lacrimi duioase și line, la auzul colindului: „O ce veste minunată” și nu numai.
                 La cele două cămine de bătrâni, voluntarii participanți s-au împărțit în două tabere, unii au colindat, iar alții au împărțit cu multă grijă pachețele cu daruri pentru toți bătrânii din cantină și saloane.
                 Colindători, copii și bătrâni, am simțit cu toții prezența mângâietoare a pruncului dumnezeiesc Iisus Hristos, ce se naște în Ieslea Betleemului.
                 Mulțumim din suflet prietenilor, care ne-au ajutat să ducem la bun sfârșit prima parte a acțiunii “Sărbătorile de iarnă, culori ale bucuriei noastre”, în beneficiul copiilor și bătrânilor instituționalizați, printre care amintim:
-Așezământul Studențesc “Sfântul Apostol Andrei”, din Sector 6;
-corul “Consonance” dirijor dna prof. Ana Pauliuc de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București;
-studenții din anul I medicină, coordonați de prof. dr. Cornelia Bistran, de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”;
-voluntarii activi, implicați ca de fiecare dată în sprijinul apropelui.
                 Nu uitați și de a doua parte (12-16 dec.), pe care nădăjduim să o încheiem cu succes, asemănător celei dintâi.                                                                                                                                                                            

                                                                                                  Impresii                                                                                                                                                    (acțiunile din a doua parte 11-16 decembrie 2017)

                Cea de-a doua săptămână a bucuriei, a început cu ziua de marți, când i-am vizitat pe copiii din apartamentele sociale “Pistruiatul” și “Temerarii”, iar apoi s-a continuat în celelalte zile prin colindarea azilelor de bătrâni.

                În camera de oaspeți de la intrarea în Centrul de Îngrijire și Asistență “Sfânta Elena”, bunicuțele așteaptă cu nerăbdare vizitatori, pentru a discuta cu ei, așa cum le place tuturor bunicilor. Odată ce ne-au văzut, fața li s-a luminat și aflând că am venit să vestim Nașterea Pruncului Iisus, fericirea a fost mai mare. Mergând prin saloane, am cunoscut o bunicuță, cu o voce melodioasă, care ne-a cântat colindul „O brad frumos”, altă bunicuță compunea poezii, tocmai atunci realiza o poezie dedicată Majestății sale, regele Mihai I al României, cu ocazia trecerii sale la Domnul.

                Apoi am mers la Centrul de Îngrijire și Asistență “Sfânta Vasile”, care nu era departe de celălalt centru. La acest cămin, momentele au fost la fel de emoționante și de neuitat ca și la primul. Am simțit cu toții, cum colindul creștin a “mângâiat” pe bătrâneii noștri și pe cei prezenți la acțiune. Toate zilele de acțiune s-au desfășurat cu mult entuziasm și emoție, adeverind că prin colind aflăm mângâiere și lumină în suflet, devenind poate mai buni, mai darnici și mai pașnici.

               Sfântul Mare Mucenic Hristofor, ocrotitorul asociației noastre, a purtat de grijă ca de fiecare dată și a dat putere spre a duce la îndeplinire această acțiune, chiar dacă au existat lucruri ce ne-au îngreunat activitatea.

               Îi asigurăm de prețuirea noastră pe sponsorii noștri care și în 2017, ne-au ajutat să aducem o culoare de bucurie în sufletele a 145 de copii și 267 de bătrâni instituționalizați, iar celor de la DGASPC Sector 1 și 4, le mulțumim pentru înțelegere și bunăvoință.

               Mulțumim din suflet celor de la Radio Trinitas pentru promovarea acțiunii sociale: „Sărbătorile de iarnă, culori ale bucuriei noastre”, ediția a II-a,  organizat între 6-17 decembrie 2017, dar și a celorlalte acțiuni sociale desfășurate în cursul acestui an.

               Nu uităm să mulțumim și voluntarilor implicați la această acțiune care au demonstrat că nevoile aproapelui primează înaintea propriilor neajunsuri, aceștia fiind: Delia M, Irina C, Oana L, Angela Z, Maria B, Ioana F, Lumința, Ancuța F, Daniela, Iulian G , George C, Cătălin C, Radu Z, Alexis B.

Lasă un răspuns