“Primește gazdă în tindă, pe copii ce colindă!”, (26 decembrie 2016)

26 December 2016 at 9:00 Biserica "Sfântul Apostol Ioan", sector 4, București

               Bucuria sărbătorilor de iarnă se resimte profund în asociația noastră și tocmai de aceea, pentru a împărtăși altora sentimentul trăit de noi, continuăm să vă încântăm cu un program artistic pregătit de copilașii de la Centrul de Plasament “Robin Hood” și Centrul de Primire în Regim de Urgență-Băieți, din sectorul 4, București. Copii vor colinda pe toți cei prezenți la Biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, sector 4, București , luni 26 decembrie 2016, la ora 11:00, după participarea la Sfânta Liturghie. Micii vestitori, au pregătit colinde creștine, tradiționale românești.

               La acest eveniment religios, participă oricine dorește și primește vestirea minunii petrecute în ieslea de la Betleem!      

 

Ai voștri prieteni, vestitorii Nașterii Mântuitorului,

Președintele și membrii asociației

 

 

Locația evenimentului pe hartă – VEZI AICI !           

     

Impresii în urma evenimentului:

                Salutare tuturor hristoforilor!
                Aș dori să vă spun câteva cuvinte despre acțiunea din data de 26 decembrie 2016, cea în care copiii de la Centrul de Plasament “Robin Hood” din sectorul 4, au vestit Nașterea Domnului.
               Ca de obicei, voluntarii asociației s-au întâlnit de dimineață, la stația de metrou Apărătorii Patriei, de unde, cu speranță și bucurie în suflete, au pornit către centru. Ajunși acolo, au fost întâmpinați cu chiote de veselie și multe îmbrățișări venite din partea copiilor, care se pregăteau de plecare. După ce au fost gata, au pornit cu toții spre Parohia “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie.
               La biserică, copiii și voluntarii au ascultat și au trăit împreună slujba și desigur, s-au pregătit pentru ceea ce va urma, și anume, colindarea credincioșilor. După terminarea slujbei, foarte disciplinați, copiii alături de voluntarii asociației s-au așezat lângă brad și au început, cu multă emoție, să vestească Nașterea Mântuitorului. Au cântat 3 colinde: “O ce veste minunată!”, “Pe podele de nuiele”, “Astăzi s-a născut Hristos!”, iar la final, un călduros “La mulți ani! “. Deși au fost foarte emoționați la început, pe parcurs s-au destins cu toții, iar emoția s-a transformat în bucurie, zâmbet și iubire!
               După terminarea colindelor, fiecare copil a primit daruri din partea părintelui paroh Ioan Armasi, dar și din partea credincioșilor. Și, deși au crezut că totul s-au terminat, au mai avut parte de o surpriză: un tort mare și delicios, pregătit de unul din nașii copiilor, cu prilejul zilei de naștere a doi dintre aceștia. Drumul de întoarcere a fost unul liniștit, în care s-au împărțit păreri și desigur, s-au cântat iarăși colinde.
               La sfârșitul acestei acțiuni, fiecare participant a plecat mulțumit și cu sufletul tresăltând de bucurie, nu neapărat pentru faptul că “a primit”, ci mai degrabă, pentru că “a dăruit”. Și pentru o scurtă perioadă de timp, părinții, copii, voluntarii și credincioșii au împărtășit aceleași sentimente: bucurie și iubire!

(Maria Buzatu, voluntar)

 

Imagini de la acțiune:

Lasă un răspuns