Pelerinajul „Călătorie spre cer”- (23 septembrie 2017)

23 September 2017 at 9:00 Obiective turistice de la vest de București

                Asociația pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor” și Fundația „The Door” România, pe baza unui parteneriat ce urmărește dezvoltarea și integrarea tinerilor în societate, creșterea spirituală a copiilor din Centrele de Plasament, realizează o excursie la data de 23 septembrie 2017. Vor beneficia de această excursie, copiii din Centrul de Plasament “Robin Hood”, în total fiind 29 de persoane, cărora li se vor alătura aproximativ 20 de copii ai Fundației “The Door”.
                Scopul: Organizarea acestei excursii răspunde dorinței comune exprimate de copiii din Centrul de Plasament “Robin Hood”, din cadrul DGASPC Sector 4 și cei din Centrul privat “The Door”, de-a vizita împreună mănăstirile și de a petrece timpul liber, desfășurând activități duhovnicești și educativ-recreative, printre care: discuții libere, jocuri de cunoștere și dezvoltare personală, jocuri sportive, plimbare prin natură, s.a.
               Obiective turistice:
– Mănăstirea Samurcășești, Com. Ciorogârla, jud. Ilfov.
– Conacul și Mănăstirea Drugănescu, Com. Florești-Stoenești, jud. Giurgiu
– Mănăstirea Buna-Vestire, oraș Bolintin Vale, jud. Giurgiu

               Menționăm că transportul este asigurat de către o firmă privată contra-cost (800 lei) și vom oferi o masă caldă tuturor copiilor (500 lei), tocmai din acest motiv, cei care doresc să ne susțină financiar, o pot face oferind donații direct în contul nostru.
DENUMIRE: Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul HRISTOFOR”
BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, SUCURSALA UNIREA
CONT CURENT LEI: RO40 RNCB 0082 1466 5815 0001
Detalii la nr de telefon: 0725.755.363.
               Bucuria și mulțumirea, pentru fapta dumneavoastră se va regăsi pe chipurile acestor micuți greu încercați !

 

Impresii și imagini în urma pelerinajului:

               Dimineața de 23 septembrie a început cu emoții, era pentru a doua oară când mergeam împreună cu micuții la o activitate, dar nu erau emoțiile pe care le ai înaintea unui examen, când îți strângi tare,tare mâinile și nici emoțiile pe care le ai la o primă întâlnire, acele emoții erau înălțătoare, erau un alt soi, emoții ce aduceau bucurie în suflet. Bucurie pe care am simțit-o  când eram privită de zeci de ochișori inocenți sau în momentul în care eram strânsă în brațe de mi se muta inima din loc, ca mai apoi să se așeze  mai fericită parcă ca nicicând. 
               Când am poposit la prima mănăstire am văzut ce înseamnă prietenia, ei micuții care nu sunt norocoși ca noi, când și-au revăzut prietenii din tabără s-au transformat în mici fluturași ce îmbrățișând umpleau văzduhul de pură bucurie. 
               Am fost împreună fascinați de mănăstirile pe care le-am văzut, de muzeu, de legende. 
               Ne-am jucat împreună, ei ne-au tras în lumea lor și ne-am amintit de ale copilăriei jocuri și căzături (da, am căzut).
               Cuvintele îmi sunt prea mici să spun ce s-a întâmplat cu ei, pot doar să le mulțumesc că mă învață să fiu un om mai bun.  
               Haideți să ne câștigăm plată în cer, haideți să ne “cumpărăm” cu fapte bune Raiul, ca la judecată să auzim “Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii .Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine. “(Matei 25,34-36) 
 
(Ștefania S, voluntar)
 

 

Lasă un răspuns