Pelerinajul „Călătorie spre cer”- (20 octombrie 2018)

20 October 2018 at 8:00 Obiective turistice din judetul Giurgiu

                Asociația pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor” și Fundația „The Door” România, în baza unui parteneriat ce urmărește dezvoltarea și integrarea tinerilor în societate, creșterea spirituală a copiilor din Centrele de Plasament, realizează o excursie la data de 20 octombrie 2018. Vor beneficia de această excursie, copiii din sistemul institutionalizat, în total fiind 29 de persoane, cărora li se vor alătura 15 copii ai Fundației “The Door”.
                Scopul: Organizarea acestei excursii răspunde dorinței comune exprimate de copiii din Centrul de Plasament “Robin Hood”, din cadrul DGASPC Sector 4 și cei din Centrul privat “The Door”, de-a vizita împreună mănăstirile și de a petrece timpul liber, desfășurând activități duhovnicești și educativ-recreative, printre care: discuții libere, jocuri de cunoștere și dezvoltare personală, jocuri sportive, plimbare prin natură, s.a.
               Obiective turistice:
– Mănăstirea Delta Neajlovului, loc. Comana, jud. Giurgiu
– Mănăstirea Comana, loc. Comana, jud. Giurgiu
– Mănăstirea “Sf. Mc. Ioan Rusul”, loc. Slobozia, jud. Giurgiu
              

Imagini din excursie

Impresii excursie

               Ziua de sâmbătă, 20 octombrie 2018 a fost înscrisă în sufletele tuturor celor care au pășit împreună în casele Domnului cu ocazia excursiei „Călătorie spre Cer”, dedicată copiilor și tinerilor de la Centrul Primiri Regim-Urgență și Centrul de Plasament “Robin Hood”, din cadrul DGASPC Sector 4, cât și pentru copiii de la Centrul de tip familial al Fundației “The Door”, localitatea Mogoșoaia. De la casa lor, copiii ne-au întâmpinat cu multe zâmbete calde și cu mânuțe deschise, gata întinse spre noi, pregătiți de plecare, parcă însoțindu-ne ei pe noi în această călătorie spre cer. Prima mănăstire unde am poposit a fost Mănăstirea “Delta Neajlovului”. Deși ploaia se întețise, am fost întâmpinați aici cu voie bună de câțiva viețuitori-monahi și de părintele Ionuț Matei, care ne-a vorbit despre istoria așezământului monahal, a făcut o cateheză și o rugăciune, oferind astfel copiilor posibilitatea să-și exprime trăirile și să-i adreseze diverse întrebări.
              La următoarea mănăstire soarele începuse să își facă simțită prezența, sporind astfel încrederea noastră în purtarea de grijă a lui Dumnezeu și astfel s-a putut remarca cu ușurință zâmbetul care a cuprins chipurile tuturor, odată cu apariția razelor de lumină ale soarelui. Aici, am fost primiți de monahul Ghelasie, ghidul mănăstirii, care ne-a îmbrățișat pe toți cu dragostea lui necondiționată de părinte, față de cei aflați în lipsuri afective și materiale. Copiii imediat l-au îndrăgit pe părinte făcând ascultare de dânsul, prin atenția neclintită acordată cuvântului său de învățătură rostit în biserică. După vizitarea Mausoleului și muzeului mănăstirii, unde am primit informații prețioase despre Mihai Viteazul, Regina Maria și ostașii care au căzut în luptă pentru apărarea pământurilor străbune, ne-am îndreptat spre trapeză, în secolele trecute, sala de mese a marilor conducători, loc în care „puneau țara la cale”. Aici, am mulțumit totodată lui Dumnezeu pentru bunătățile primite și pentru prilejul de a ne aduna cu toții la masa prieteniei și a dărniciei. 
             Ultimul popas a fost la Mănăstirea “Sf. Mc. Ioan Rusul”, camuflată într-o pădure, pe o fostă bază militară. Totul parcă era de un colorit exacerbat, specific toamnei, scăldat în razele soarelui zâmbitor care ne încălzea sufletele. Părintele ieromonah Hristofor, slujitor al acestei mănăstirii, ne-a condus într-o frumoasă biserică de lemn, ce era înzestrată cu o pictură tradițională deosebită. Dânsul a prezentat copiilor pe înțelesul lor, Decalogul (Cele Zece Porunci) alături de alte comori duhovnicești, cu aplicare în viața cotidiană. Copiii au fost cuceriți de blândețea și dragostea cu care părintele se dăruia lor prin prezentarea acelor învățături morale, încât și noi volutarii am fost sensibilizați de cuvintele pline de har și înțelepciune. 
            Consider, că excursia a adus alinare acestor suflete fragede, pe alocuri zdrobite de lipsa afecțiunii părintești și de singurătate, pe lângă ocazia de a vizita aceste mănăstiri și de a cunoaște o bucurie mare prin răspunsurile primite la anumite probleme care îi frământa, dar și de a avea parte de activități recreative potrivite vârstei lor împreună cu voluntarii Asociației “Sf. Hristofor” și prietenii lor de la Fundația “The Door”, cunoscuți în taberele anuale de la Bisoca.

(Magda N, voluntar)

            Stiri despre actiune

Agenția de presă Basilica a Patriarhiei Române (vineri, 26.10.2018)

http://basilica.ro/asociatia-sf-hristofor-a-organizat-un-pelerinaj-gratuit-pentru-45-de-copii-orfani/?fbclid=IwAR1C9HwMCG-9RsJL76v78FIJtT3Wc6IwriVqySIyNiiDCKcc2mtY1PYPOTo 

Pagina oficială de Facebook a asociației

https://www.facebook.com/AsociatiaSfHristofor/posts/1851915741510278?__tn__=K-R  

Lasă un răspuns