“Drumul Doamnei-pe urmele doamnei Marica (Maria) Brâncoveanu”,pelerinaj Vâlcea (07 august 2016)

7 August 2016 at 9:00 Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Dintr-un Lemn, VL

               Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 7 august 2016, va avea loc un pelerinaj la o parte din mănăstirile vâlcene. Acțiunea poartă denumirea „Drumul Doamnei-pe doamnei Marica Brâncoveanu”, cea care este model vrednic de urmat, de femeile creștine din toată lumea. Pelerinajul este organizat de către Liga Femeilor Creștine Ortodoxe Vâlcea, în parteneriat cu Asociația pentru copii și bătrâni Sfântul Hristofor. Acest pelerinaj se adresează copiilor din Centrele de Plasament Andreea și Ana. Ei vor fi însoțiți de educatori, membre ale Ligii și voluntari din Asociația Sfântul Hristofor. Vor fi vizitate 2 mănăstiri: Mănăstirea Bistrița și Mănăstirea Dintr-un Lemn.

               La Mănăstirea Bistrița vom lua parte la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, alături de un ales sobor de preoți și diaconi. Pe urmă, ne vom îndrepta nerăbdători, spre Mănăstirea Dintr-un Lemn, cu care se va încheia pelerinajul.

               Acțiunea a devenit deja o tradiție, deoarece este pentru al treilea an consecutiv, când se realizează de către Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea, iar din 2016 în parteneriat cu Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”, din București.          

 

Locația evenimentului o puteți accesa  AICI !

Documentație:

Despre doamna Marica Brâncoveanu  CITIȚI AICI !

Despre Mănăstirea Surpatele CITIȚI AICI !

 

Candela de argint pur a Mariei Brâncoveanu, veghează deasupra mormântului Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, din Biserica Sfântul Gheorghe-Nou, de la Kilometrul Zero al României, din București.

Știri despre această acțiune găsiți AICI!

Pagina oficială a Arhiepiscopiei Râmnicului:

  • Pelerinaj 07 august 2016 (acțiunea din al treilea an)

http://arhiepiscopiaramnicului.ro/cultural/pe-urmele-doamnei-marica-brancoveanu-0

  • Pelerinaj 10 august 2015 (acțiunea din al doilea an)

http://arhiepiscopiaramnicului.ro/cultural/pe-urmele-doamnei-marica-brancoveanu

Pagina oficială de Facebook a LFCO Vâlcea (Vezi în comentarii, mai jos!)

3 comments

  • Admin 14 august 2015 at 20:00

  • Admin 6 septembrie 2016 at 20:00

    • Marius 6 septembrie 2016 at 21:00

      Acest pelerinaj este organizat în cinstea Maicii Domnului, ocrotitoarea Ligii, cât și cea a orfanilor și celor necăjiți. În numele Asociației pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” din București, ținem să mulțumim pe această cale doamnei Delia Zamfirescu, președinta Ligii, dar și tuturor membrelor pentru buna organizare a acestui frumos și binecuvântat pelerinaj!

Lasă un răspuns