Aniversare 3 ANI de la înființare- Asociația Sf. Hristofor

8 May 2018 at 18:30 Biserica Sfânta Ecaterina din sectorul 4, București

              Cu ocazia împlinirii a trei ani de la înființare, Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”, din București, a hotărât ca serbarea acestui minunat eveniment să fie marți 08 mai 2018, prin rugăciune împreună cu preoții de la Biserica Sfânta Ecaterina. Trebuie să menționăm, că de fapt sunt cinci ani de activitate socială, însă de trei ani a fost trecută în rândul celorlalte Organizații Non-Guvernamentale și Non-Profit, din România.

               Se va aduce prinos de mulțumire lui Dumnezeu și Sfântului Mucenic Hristofor, sărbătorit miercuri 09 mai, pentru binefacerile revărsate peste asociația noastră, pentru ajutorul oferit în toate acțiunile sociale, culturale și educaționale în anul ce a trecut, 2017. 
               Program marți 08 mai 2018:

  • orele 18:30– Slujba de TeDeum (mulțumire)

                               – Cuvânt de învățătură, susținut de Pr.Prof. Georgian Păunoiu

  • orele 19:00– Discurs Președintele Asociației                      

               Rugăm toți voluntarii și membrii asociației, dar mai ales pe aceia care ne apreciază activitatea, să participe în număr cât mai mare la acest moment important pentru asociația noastră !

Locația evenimentului pe hartă VEZI AICI !
Puncte de reper: Hotel Horoscop, Metrou Unirii 1, Dealul Patriarhiei
Adresă locație: str. Sf. Ecaterina, nr. 6, sector 4, București

 

Impresii în urma evenimentului:

“Ascultarea nascuta dintr-O Chemare”

               La aniversarea celor 3 ANI de activitate neintrerupta, Asociația pentru copii și bătrâni „Sf Hristofor” a avut bucuria de a fi impreuna cu membrii ei si in rugaciune, un moment important care a fost marcat prin oficierea Slujbei de Te-Deum la Biserica Sf. Ecaterina, paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti.
               Noi am ales sa folosim ca titlu al acestui mesaj, primele cuvinte rostite in cuvantul de invatatura al Pr.Prof. Georgian Paunoiu, parintele spiritual al asociatiei, cuvinte profunde cu un adanc inteles duhovnicesc care expun parcursul asociatiei de-a lungul timpului si pot rezuma viata fiecaruia dintre noi in parte. „Cei care se straduiesc sa implineasca o ascultare”, asa cum a mentionat parintele, putem fi atat noi cat si voi, in viata de zi cu zi, in sprijinul celor neputinciosi sau defavorizati, alaturi de noi sau singuri in taina si cu smerenie. Bucuria de a sluji apropelui este mare si de nepatruns in cuvinte, in timpul nostru liber sau printre picaturi impletit cu activitatile zilnice, servici, familie si altele, putem veni in ajutorul oricui dorim si simtim chemarea. Prin toti cei care pun umarul, parintele vorbea de o „imagine a mainilor Sf Hristofor care se prelungesc prin noi prin fiecare” spre beneficiarii asociatiei.
              Parintele Georgian, cunoscand evolutia asociatiei spunea ca dupa trei ani de experienta “putem recunoaste o oarecare maturitate si viziune asupra unor lucruri care sunt asezate deja pe un fagas si nu trebuie decat duse mai departe cu multa intelepciune”. Drumul pana aici a fost cu urcusuri si coborasuri, insa vointa si dragostea de a merge mai departe este intotdeauna mai puternica, doar daca ai precum mentiona si dansul temelia duhovniceasca.
              Fiecare, in nelinistea acestei vieti, randuite dupa putere, poate gasi timp sa se opreasca in loc, sa-si asculte inima si sa cunoasca chemarea si rostul vietii in pace.
              Dupa savarsirea slujbei, toti cei prezenti au primit in dar din partea asociatiei Viata, Acatistul si Paraclisul Sf.M.Mc. Hristofor, proaspat tiparit cu binecuvantarea Pf. Pr. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
              Seara s-a incheiat cu o apaga frateasca.
              La mulți ani rodnici si plini de fapte bune!

Lasă un răspuns