Acțiune social-duhovnicească în Giurgiu (sâmbătă, 13 mai 2017)

13 May 2017 at 10:00 Așezăm. social Sf. Arhangheli, loc Slobozia, Giurgiu

               În data de 13 mai 2017, Asociația pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor” din București, organizează un frumos pelerinaj duhovnicesc la bisericile și mănăstirile ortodoxe din Giurgiu, pentru o parte dintre voluntari activi, ca răsplătire pentru implicarea lor în activitățile de voluntariat ale asociației. Aceste acțiuni fac parte din seria manifestărilor dedicate aniversării a 2 ani de la înființarea Asociației.

                La Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul, voluntarii noștri vor fi întâmpinați de părintele ieromonah Hristofor, unul dintre slujitorii mănăstirii, de la care vor primi binecuvântare și sfaturi duhovnicești.

                Apoi, grupul se va îndrepta spre Așezământul social “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” (loc. Slobozia, Giurgiu), unde părintele Valentin Ștefan împreună cu doamna preoteasă Veronica, au în grijă 33 de copii și 8 mame, victime ale violenței în familie. Aici ne vom juca cu cei mici și le vom oferi daruri, atât fiecăruia în parte, cât și la nivel de centru.                          

               În acest sens, apelăm la bunăvoința și ajutorul dumneavoastră, pentru a putea strânge donațiile necesare, în vederea realizării împreună, a bucuriei manifestată în sufletul copiilor, prin vizitarea lor și prin cadourile pregătite așezământului și copiilor. Astfel, începând din seara aceasta până pe 12 mai 2017, ora 20:00, adunăm fondurile și produsele alimentare enumerate mai jos.

              Pachețelul copiilor va conține: 1 corn, 1 ciocolată mică și un suc/un fruct.

              Câteva dintre nevoile așezământului sunt: cartofi, ceapă, unt, pește, usturoi, drojdie uscată, pui, smântână. Cantitățile pot fi aproximate, deoarece vom oferi fiecare din puținul nostru.

◊ Pentru donații prin banca:

Detalii transfer bancar/ depunere numerar:

DENUMIRE: Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul HRISTOFOR”

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, SUCURSALA UNIREA

CONT CURENT LEI: RO40 RNCB 0082 1466 5815 0001

◊ Pentru predare produse alimentare (sunați înainte!!!):

Tel: 0725.755.363

Adresă: Str. Sf. Ecaterina, nr 4-6, sector 4, București

Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul acordat!

 Impresii și imagini în urma acțiunii:

                 Am plecat dintr-o capitală înșelătoare care prea adesea ne fură visele și liniștea și am pășit într-o lume  luminoasă a bisericilor și mănăstirilor de pe malul Dunării. Ceva simplu, misterios și vechi  răzbate din pietrele, ruinele, bisericile și icoanele întâlnite.
                 În câteva cuvinte, aș spune, ca într-un film, că “unde este simplitate acolo îngerii sunt cu sutele”, iar chipurile lor surâzătoare, pe pământ pot fi ale copiilor de la Așezământul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care ne-au luat de mână să jucăm “Trenulețul” și “Țară, țară vrem ostași“, sau ale celor de la CentrulRobin Hood” care ne învață să fim, să ne bucurăm, să ne jucăm… într-un firesc prea des pierdut în zilele noastre.
                 Tot aici, vă expun sfatul Părintelui Hristofor, de la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul, pe care nădăjduiesc să nu îl uit: “Când ne punem în gând să facem o faptă bună, ca să nu cădem în slavă deșartă și să pierdem totul din mândrie, să-L întrebăm pe Dumnezeu dacă îi este bineplăcut ceea ce urmează să facem. Vom știi atunci că, de fapt, noi nu am făcut nimic, căci “slugi netrebnice suntem, ce am fost datori să facem am făcut”. Apoi, am mai reținut, ca pentru mine, care sunt cam încăpățânată, o întâmplare din viața dânsului. Atunci când urma să i se aleagă numele de călugarie, știind că nu e bine să ceară să se facă voia sa și că unii chiar s-au întristat când au aflat ce nume le-a fost hărăzit, s-a rugat, cu simplitate doar, ca orice nume va primi, acesta să-i aducă bucurie! Numele de călugărie primit a fost al Sfântului Mucenic Hristofor.
                Fie ca Sfântul să ne aducă tuturor: copii, bătrâni și alți prieteni ai lui cât mai multe astfel de prilejuri de “întoarcere la simplitate” și de bucurie!
(Delia M, voluntar)
 

Lasă un răspuns