Acțiune de Sfântul Prooroc Ilie, în București (20 iulie 2015)

20 July 2015 at 16:30 Centrul Robin Hood și CPRU Băieți din sectorul 4, București

               Asociația pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor” se mobilizează pentru o nouă acțiune. Așa cum se poate observa și din imaginea alăturată știrii, aceasta va avea loc la data de 20.07. 2015 la Centrul de Plasament “Robin Hood” și Centrul de Primire în Regim de Urgență Băieți, sector 4, București.

               Însă până la această dată mai sunt multe de făcut și de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Mulțumindu-vă pentru ajutorul de până acum și având credința că vă veți implica și de această dată, vă oferim mai jos câteva detalii legate de ceea ce ne-am propus.

               Mai întâi, trebuie spus că strângerea fondurilor și bunurilor se va încheia la data de 17.07. 2015 pentru a putea achiziționa cele necesare și a le împărți copiilor din centre. Cei care doresc să contribuie folosind datele de contact de AICI !  

               Program activitate:

Luni 13.07, ora 20:00 – Data limită la care voluntarii doritori să participe își pot confirma susținerea (nu mai mult de 15 persoane).

Joi 16.07, ora 18:00 – Voluntarii se vor întâlni în fața Bisericii Sfânta Ecaterina de lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, București 

Vineri 17.07, orele 07:00 – 12:00 – se vor achiziționa cele necesare din fondurile existente

Luni 20.07, ora 16:30 – Vizita la cele două centre de Plasament

               Însă toate acestea nu se pot realiza fără ajutorul vostru. Fie că veți ajuta cu bani, alimente, produse, voluntariat și mai ales rugăciune, noi vă mulțumim. De asemenea, ne puteți ajuta postând această știre pe paginile dumneavoastră de socializare și încurajându-vă prietenii să fie alături de noi. Noi vă asigurăm că ne rugăm Sfântului Ilie pentru sănătatea și mântuirea voastră.

Ai voștri dragi prieteni,

Marius și membrii asociației

 

                Accesul la această acțiune organizată în cele două centre de copii, mai sus menționate este permis doar organizatorilor și voluntarilor Asociației Sfântul Hristofor. De aceea dacă doriți să participați, vă rugăm să ne contactați AICI , până la data de 18 iulie, ora 20:00.

Locația pe hartă Centrul Robin Hood – VEZI AICI !

Locația pe hartă CPRU Băieți – VEZI AICI !

 

Impresii în urma evenimentului:

I.            Cea de a cincea vizită la un centru de plasament realizată de asociația noastră a fost un binecuvântat prilej pentru mine (și nu mă îndoiesc că și pentru alții), să îmi dau seama cât de tare mă înșelasem înainte de a mă alătura voluntarilor că nu voi fi nimănui de niciun folos.

               Copiii aceia m-au surprins. Pentru ei nu contau prea mult hrana sau bunurile aduse. Ei își doreau cel mai mult să se joace cu noi, să ne cunoască. Nu era deloc ieșit din comun să fii cuprins în brațe de unul dintre ei când te așteptai mai puțin. La prima vedere aveam impresia că sunt asaltat, toți își doreau să arate că sunt și ei la fel ca și noi, oameni ce tânjesc după relație.

               Dar nu pot să nu recunosc că sunt și foarte diferiți de toți ceilalți care nu se află în situația lor. În lume, noi toți suntem preocupați aproape numai de cele materiale în detrimentul celor ale sufletului. Copiii din centrele de plasament ne sunt o lecție pentru că ei nu pozează în victime, deși cu siguranță ar fi îndreptățiți să o facă. Căutările lor sunt o mărturie pentru copilul din noi; copilul înstrăinat ce s-a lăsat furat de grijile vieții pe măsură ce a crescut și care de oricâte ori vrea să se mai ivească, e acoperit de neajunsuri. Nu ar fi atât de grav dacă acele neajunsuri care acaparează tot omul ar fi reale. Multe dintre ele vin însă din capricii și egoism ca urmare a poftei nesatisfăcute.

                Astfel, pe măsură ce lumea merge mai departe pe calea ei, acești nefericiți te așteaptă să-ți dea și ție din fericirea lor. Pentru că ea există, dar trebuie să-i cunoaștem pentru a o vedea și a avea parte de ea. Fiind voluntar, mi-am dat seama că voința îți dă și puterea de care ai nevoie pentru a ajuta pe cineva. Tot ce contează e să vrei, să-ți dorești cu adevărat.

                Acum nu mă mai întreb ce aș putea să le ofer. Întâlnirea cu ei a schimbat această privire pesimistă asupra rolului meu în viață. Acum mă întreb cum aș putea fi și eu așa fericit ca ei. Și am și găsit răspunsul: Împreună cu ei. Ne ajutăm împreună, dar eu știu că de fapt, ei mă ajută pe mine.

(Negoiță Paul, voluntar)

 

II.           Unul dintre voluntarii care au participat la acțiunea de la Centrul de Plasament “Robin Hood”, Antonia Popa, ne-a împărtășit câte puțin din impresiile ei: “Dacă vrei să schimbi câtuși de puțin un om, recomandă-i o vizită la un Centru de Plasament…cu siguranță va pleca “altul” de acolo”.

(Antonia Popa, voluntar)

 

Știri despre această acțiune găsiți AICI!

Ziarul Lumina al Patriarhiei Române (22 iulie 2015)

http://ziarullumina.ro/clipe-de-bucurie-pentru-copiii-instituionalizai-103850.html

2 comments

  • Marius 23 iulie 2015 at 17:34

    Însă ce le-am promis, trebuie să le cumpărăm și anume lenjerii pentru 80 de paturi, dacă puteți să ne ajutați cu un sfat și sprijin material sau sufletesc, chiar și cu îndrumare, de asemenea vă mulțumim. Ne dorim foarte mult să le luăm până la începutul școlii, ca să se bucure de ele acești copii instituționalizați.

  • Marius 23 iulie 2015 at 20:31

    Cu ajutorul vostru, am reușit să le luăm produse igienico-sanitare, dar și pizza, suc natural și finetti. Am oferit clipe de bucurie acestor micuți, de ziua Sf Ilie, jucându-ne cu ei, dar totodată le-am povestit și viața și minunile Sf. Ilie, omul lui Dumnezeu. Pe această cale Președintele și membrii asociației, vă mulțumesc din suflet!

Lasă un răspuns